17 mei: “Eindsprint!”

Hans zegt vanuit de ervaring dat het (positieve)  kantelpunt vandaag is geweest. Dat een ieder weer op tijd aan het ontbijt zat is nu eerder gewoon dan ongewoon. Er zit natuurlijk nu een soort ritme in die met name te danken is aan de strakheid, duidelijkheid en daarmee de structuur die vanaf het begin af aan is aangebracht. Loopt allemaal erg soepel dus.

De kanteling was merkbaar op verschillende fronten; de ziekenboeg is leeg, de pijntjes en kwaaltjes lijken te verdwijnen en er is veel positieve energie waarneembaar. Zo ook op de bouw: er werd hard gewerkt en goed samengewerkt. Geen vermoeidheids gemopper meer! Alhoewel dat sommigen wel van Gerry vonden……….?!

Er is volop aan de buitenzijde / isolatie en stuken gewerkt. De steiger is ondertussen aan de voorzijde van het gebouw gezet en de isolatie en de eerste stuclaag zijn aangebracht. Ikzelf was in de veronderstelling dat ik voor mijn nog te produceren “ ouders/familie “  filmpje alleen Sanne en Peter hoefde te interviewen. Ik heb dat dan ook nog kunnen doen. Maar………….ik ben er achter gekomen dat ik Niek gewoon ben vergeten! Slordig en zal hem morgen voor de camera zetten. Dat harde werken op de bouw heeft waarschijnlijk ook te maken met de oproep van Hans om alles op alles te zetten om de voorzijde van het Hoofdgebouw ook klaar te hebben. Dat betekende dat Frans en Bryce , samen met de Roemenen nog hebben doorgewerkt om de laatste stukken af te maken. Hij wil per se nog een groepsfoto aan de voorzijde. En als Hans iets in z’n hoofd heeft , heeft hij het niet in z’n…….Hij is natuurlijk wel onze all over regisseur en regelaar en heeft dagelijks een strak schema. Frank had daar vandaag moeite mee om alles te kunnen onthouden en heeft, op z’n Roemeens, dan maar het programma opgeschreven.

In alle opzichten zijn wij allemaal met de laatste dingen bezig. Naast mijn eigen foto en film werk zijn Hans en ik ook al bezig om de certificaten en Erasmus papieren in orde te maken en de verschillende cadeaus te regelen. We hebben contact gehad met Nederland over het aanleveren van verschillende zaken en hebben in Sibiu leuke dingen laten produceren. Morgen zullen wij van verschillende aardige mensen afscheid moeten nemen: de Roemeense projectleiders, de Gasthof eigenaren en de Campinghouders.

Yvonne, de camping eigenaresse, had ons gevraagd een ‘ stroompaal ‘ recht te zetten. Dus na terugkomst hebben onze hopmannen onder leiding van Gerry deze klus netjes uitgevoerd. Ter afsluiting hadden wij een BBQ op de camping georganiseerd. Het was lekker weer en Yvonne had goed vlees en salades met brood gemaakt. Het was een zeer geanimeerde stemming en het is toch wel leuk om te zien hoe de 3 verschillende bloedgroepen nu in elkaar overlopen.

Wat een beetje spannend was voor velen, was dat de eindbeoordelingen gehouden zouden worden. Na de BBQ werd een ieder , op individuele wijze, beoordeeld. De hiervoor gegeven cijfers komen uiteindelijk ook op ons Erasmuscertificaat te staan.

Omdat de meesten toch wel moe waren van deze dag hard werken was het bijtijds stil. En dan dromen van de laatste werkdag morgen…………..

Vanuit een behaaglijk, maar vermoeid Roemenië een warme groet,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s