18 mei: “De eindstreep!”

Vandaag was het dus onze laatste dag. Hans begon de groep te complimenteren met het feit dat dit de eerste groep in 4 jaar tijd is die alle ochtenden op tijd is geweest bij het ontbijt, keurig stil is geweest vóór het eten en…………….. er slechts 3 telefoons zijn ingenomen. Top!! Dat werd uiteraard met een enorm applaus ontvangen. Eigenlijk is het een fantastische groep, wat hebben ze van elkaar genoten en wat is er hard gewerkt! Voor de meesten is dit zeker een onvergetelijke ervaring geweest en , zoals Hans altijd zegt: jij vertelt later aan jouw kleinkinderen dat Opa in Roemenië goeie dingen heeft gedaan!

Hans heeft eerst het dagprogramma doorgenomen en daarna nog veel informatie over de vrijdag. M.n. het niet meenemen van (te) veel sigaretten en sterke drank. Morgenvroeg wordt het echt vroeg: 5.30 vertrek naar het vliegveld. Ik ben er zeker van dat veel collega’s morgen op een andere planeet zullen leven.

Deze dag stond volledig in het teken van het afsluiten. Manouschka, Sanne en Hidde hebben er voor gezorgd dat de keuken en de kantine schoon en opgeruimd afgesloten konden worden. Danieck heeft alle spullen voor de opslag naar de zolder gebracht.

Omdat wij de voorkant van het hoofdgebouw graag afgewerkt wilden fotograferen was er vandaag veel activiteit om dit klaar te krijgen. Dit is ook uiteindelijk fantastisch gelukt. Wij hebben hier dan ook een prachtige groepsfoto kunnen maken.

Ondanks het warme weer werd er hard gewerkt. Wij schreven gisteren al dat dit ook hoorde bij het kantelpunt. De meesten lopen weliswaar op hun tandvlees maar met de eindstreep in zicht heeft iedereen toch nog wat extra’s. De hele dag is er veel opgeruimd, was er enorm veel afval en is alles onder dak en op slot gezet. Wel nodig want het blijft een dorp waar alles glimt als eigendom wordt gezien.

Tijdens de lunch heeft de Stichting Actie Roemenië alle meewerkende Roemenen hartelijk bedankt en hen een ‘Hollands pakket” aangeboden. Bernhard heeft lovende worden gesproken en het pakket werd dankbaar in ontvangst genomen. We waren al om 16.30 uur gestopt en Hans heeft de traditionele kruiwagen met bier gehaald. Na ook zijn lovende woorden richting de Roemeense ploeg heeft hij namens ons de Roemeense projectmanagers een mok met een foto van onze ploeg gegeven.

Op de camping aangekomen heeft een ieder zich opgefrist en werden wij om 19.00 uur bij het Gasthof verwacht. Daar hebben wij heerlijke traditionele Goulash soep gegeten. Naast brood en bier hebben wij ook nog met glaasje Palenka getoost. De ploeg moest nog wel de huisjes ordentelijk opleveren om hun borg terug te krijgen,. Na de inspectie van Hans en Yvon hebben wij Yvon en Uwe ook nog in het zonnetje gezet. Ook zij kregen zo’n leuke mok. Deze dag was werkelijk een fantastische afsluiting !!

We hebben allemaal nog een ontbijt voor morgenvroeg kunnen maken en de meesten gingen op tijd naar bed. De ‘tough guys ‘ bleven nog lang bij het kampvuur. Die slapen morgen overdag vast ook nog…………….

We sluiten vandaag 18 fantastische dagen af en bereiden ons voor op een intensieve dag maar ook een fijn weerzien met onze geliefden!

Vanuit een zonnig Roemenië een warme groet,

Lorenzo.

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Ook is er een video impressie te zien op: YouTube

Een gedachte over “18 mei: “De eindstreep!”

  1. Ik heb genoten van jullie Reis/werkverslag. De blogs de foto’s en natuurlijk vooral van de vlogs. Dank dat we zo toch een beetje meemochten op reis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s