19 mei: “The Eagle has landed!“

Op deze dag nu eens geen ontbijt aan tafel maar ergens staand in de vertrekhal van het vliegveld van Sibiu. Het was het opstaan wel; gisteravond was het nog tot laat ‘feest’ bij het kampvuur. Net zoals tijdens de laatste lunch gisteren in Tichindeal was het credo: op=op. Dat betekende dat alle restjes opgemaakt konden worden. Zo was er bv. nog salade en worstjes van de BBQ over maar natuurlijk ook de potten van Mijnheer Heijn. Bij het kampvuur was het ongeveer hetzelfde alleen met het verschil dat het dit keer bier en chips waren…….Met het meegebrachte afvalhout van de bouw kreeg het vuur een bijna onverantwoorde hoogte maar de bezinning kwam al snel. Dat betekende ook dat het voor velen een kort nachtje is geworden. Het zou mij niet verbazen als sommigen niet eens naar bed zijn geweest?!  Het mocht ook wel na 18 dagen onder het strakke regiem van Hans te hebben moeten dienen.

Vroeg op dus. Uwe, de eigenaar van de camping is om 4.00 uur opgestaan om de op hout gestookte warmwatervoorziening aan te steken zodat een ieder nog zou kunnen douchen. Ik kan ook constateren dat niet iedereen daar gebruik van heeft gemaakt. Sterker nog: ik vermoed zelfs dat er enige zijn die überhaupt de douche de afgelopen dagen hebben gezien. Als ik tenminste op de geur af mag gaan……………..

Half 6 was bijna iedereen op tijd bij de bus. Frans wilde het zich permitteren om later in te stappen maar we hadden de tijd wel erg hard nodig. De planning was 5.30 uur rijden en dan max. 6.00 uur op het vliegveld. Hans en ik rijden in een personenauto en waren al om 5.50 aanwezig. Ik heb al eerder geschreven over de kwaliteiten van onze 2e chauffeur. Nou, het was weer feest: na veel omrijden kwam de bus pas om 6.15 uur aan. Als je dan weet dat ‘de gate’ om 6.45 uur dicht zou gaan en je komt met 26 man om in te checken en dan één dame aan een balie; stress dus! Douane ook nog lastig maar uiteindelijk ging de laatste van ons om 7.05 uur het vliegtuig in. Volgens schema vlogen wij om 7.15 uur.

Zowel in het vliegtuig als in de Nederlands bus (wát een verademing !) was het erg rustig. Voor sommigen een bijslaapje voor een enkeling de eerste. Naar verwachting zouden wij om 12.00 uur aankomen in Stadskanaal en een uurtje later in Groningen. Door enige vertraging werd dat iets later maar daar was het weerzien niet minder om.

Ik ben er van overtuigd dat velen hebben gedroomd van deze onvergetelijke 3 weken en wellicht stilletjes hopen volgend jaar weer mee te mogen………..

Dit is nog niet mijn laatste stukje. Jullie krijgen nog het nodige te lezen en te zien. We hebben nl. de 31e mei nog de “Afzwaaiavond” !

Vanuit een fris Holland toch een warme groet,

Lorenzo.

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s