31 mei : “afzwaaiavond!”

Toen de dienstplicht nog bestond waren er woorden als ‘Lichting’ en ook  ‘afzwaaien‘ . Nu moet ik wel zeggen dat voor een aantal de weken in Roemenië ook wel een beetje op Dienstplicht heeft geleken. Zeker onder het strakke regiem van Sergeant Hans. Dus Lichting 2017 – 4 is dus deze avond afgezwaaid!

Bijna iedereen was aanwezig met hun partner, vriendin, ouders verzorgers en zelf Opa en Oma. Helaas was onze Frank door ziekte afwezig en Minke met vakantie. Jammer want dit waren toch ook 2 dragers van dit project. Nick was helaas verhinderd; zijn klas zit deze week op Texel.

Gerry en Hans hadden nu de eer de avond in te vullen. De avond was uitermate leuk verzorgd en was er aan alles gedacht. Ik heb daar, samen met Hidde het nodige aan mogen voorbereiden.

De inloop was deze avond vanaf half 7 en (bijna) iedereen was op tijd. Jammer want Hans had gehoopt dat ook op deze laatste bijeenkomst de groep weer op tijd zou zijn! Bij binnenkomst heb ik iedereen op een fotocollage mogen trakteren; alle foto’s van de blog werden als presentatie getoond. Na de opening van de avond gaf Hans eerst een terugblik op hoe de weken waren verlopen. Hij kon alleen maar lovend zijn over deze lichting; prima werkers, correct en gemotiveerd. Geen wanklank. Uiteraard werd dit door Gerry bevestigd.

Daarna heeft Gerry uitleg gegeven over de enquête die nog door de deelnemers moest worden ingevuld. Omdat de leiding uit ervaring wist dat het moeten in vullen in het Engels moeilijk was , is er besloten dit collectief op school te doen. Gerry heeft hen meegenomen naar een computer lokaal. Aan de families werd gelijktijdig een film getoond. Hierin zaten allemaal actiefilmpjes en interviews die ik gemaakt heb met de deelnemers. Deze kreeg een ieder , na afloop ook mee als aandenken.

Na het invullen en de film was er even een pauze  voor een peuk. Hierna was er een primeur; onze officiële website werd gelanceerd. Die ziet er prachtig uit en is vanaf nu voor de hele wereld zichtbaar : www.talentforromania.eu

Toen was er een ‘ bekeruitreiking’ ; leuk bedacht. Het was nl. een cadeau voor de ingevlogen leiding en Joke , de voorzitster van Stichting Actie Roemenië. Naast haar ontvingen ook Sanne, Gerrit, Peter en Johan een prachtige koffiebeker met daarop onze groepsfoto en…………..natuurlijk een warm applaus!

Hierna was het de beurt aan de deelnemers. Hans en Gerry riepen steeds een student naar voren en hadden een kort ( nou ja; kort?!) praatje over iedere deelnemer. Daarna kreeg een ieder een mapje overhandigd met hierin een deelname certificaat, een Erasmuspas, een herinneringskalender én het stickje met hun film erop.

Tot slot werd iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor hun bijdrage en……………….wellicht tot ziens?!

Vanuit een warm wordend Groningen een ( laatste ? ) warme groet.,

Lorenzo

Wilt u ook de foto reportage zien? Ga dan naar www.blogroemenie.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s