Dag 1: van onweer naar zonneschijn!

 

Maandagnacht zijn we vertrokken met de bus naar Dortmund om daar het vliegtuig richting Sibiu te nemen. Zoals iedereen gemerkt heeft zijn wij vertrokken in een hevige onweersbui en eenmaal het vliegtuig te zijn uitgestapt was het een aangename temperatuur van 27 graden en een lekker zonnetje.

We kwamen aan op het vliegveld, alle koffers zijn meegekomen 😊. Hans en ik zijn met een privé auto naar de camping gereden de studenten zijn met de bus naar de camping gegaan. Eenmaal aangekomen op camping Ananas had iedereen de tijd om de spulletjes uit te pakken en konden ze de camping gaan verkennen. Daarna kon de bus weer worden ingeladen en zijn we naar Tichindeal gereden. Hans, Rachel en ik zijn snel in de auto gestapt om alvast naar het dorpje te rijden zodat de keuken ingericht kon worden en ook om afspraken te maken met de lokale supermarkt. Toen de bus aankwam werd er eerst een rondleiding gegeven over de bouwplaats. Ze hebben het huiswerkverblijf gezien en tevens ook het kerkje waar ze elke dag de lunch krijgen die Rachel bereid. Nadat ze dat allemaal hebben gezien zijn we naar de Gipsy Hill gelopen.

Onze studenten hebben kennis gemaakt met de lokale bevolking op de Gipsy Hill. Om de dorpsbewoners te begroeten en niet het idee te geven dat wij alleen de armoede komen bekijken hebben we broden, een worst en snoep uitgedeeld aan de gezinnen. De studenten hebben deze aan de gezinnen overhandigd. Bij enkele gezinnen was er de mogelijkheid om binnen in hun ‘hutje’ te kijken. Iedereen heeft met eigen ogen gezien hoe ze daar leven en dit heeft bij de meeste ook een diepe indruk gemaakt.

 

Addie (de Roemeense bouwopzichter) heeft een presentatie geven over de bouw en de werkzaamheden die verricht moeten worden. Zo zat de eerste dag er alweer bijna op. Na een goed verzorgde maaltijd in Casa Soarelui, dit is een pension waar wij iedere ochtend ons ontbijt krijgen, keerde iedereen terug naar de huisjes. Bij een aantal gingen de lichtjes alvast uit en sommige hebben nog leuke kaart spelletjes met elkaar gespeeld. Uiteindelijk lag iedereen redelijk op tijd op bed zodat ze fris en fruitig aan de eerste werkdag kunnen beginnen.

6 gedachten over “Dag 1: van onweer naar zonneschijn!

 1. Wat een mooie aankomstdag!
  Leuk om te lezen hoe jullie op deze bijzondere wijze kennis hebben gemaakt met de dorpsbewoners. Ik kijk uit naar het volgende verhaal! Veel succes allen, jullie eerste werkdag met flink hoge temperaturen, dat zal vast even wennen zijn. Gr Linda Wildeman

  Like

 2. Super leuk om te lezen Nathalie!
  Hopelijk blijft t mooi weer en gaan jullie een hoop zaken afronden. Ben erg benieuwd! FIjne dag en morgen verder lezen.

  Groet!
  Minke

  Like

  1. Wat leuk om dit te lezen. Alexander had mij al gebeld. Ben erg benieuwd hoe het vandaag gaat. Fijne dag.

   Gr Daniëlle

   Like

 3. Fantastisch om te lezen Nathalie!
  Veel plezier allemaal en jee….wat een prachtig weer..
  Trees en Jack Venrooy

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s