Dag 2: de kop is er af!

De ochtend begon al goed, iedereen had goed geslapen en niemand heeft de dagprijs ontvangen. Nadat iedereen zijn buik gevuld had kon de bus weer worden ingeladen om naar het huiswerkverblijf te gaan. Het was de eerste echte bouwdag van deze reis. Er was natuurlijk nog genoeg werk te doen. Zo hebben ze buiten rondom het huis een gat gegraven waar de leidingen in gelegd moesten worden. Ook zijn ze bezig geweest met het plaatsen van het hekwerk. Binnen in het verblijf was ook genoeg werk te doen. Er moest elektriciteit worden aangesloten, kamers moesten worden leeggehaald. Op de eerste verdieping werd tijdens het bouwen ontdekt dat er boktor in het hout zit, een boktor eet hout op en daarom word daar nu aan gewerkt om dit te bestreiden.

Er is hard gewerkt en als we op dit tempo door gaan dan kan het nog wel eens allemaal klaar zijn na deze drie week. De studenten hebben grote complimenten gekregen van de Roemenen en de begeleiding. Ga zo door!

Nadat het werkoverleg was afgelopen gingen we allemaal met de bus richting Kaufland, hier kon iedereen boodschappen doen voor de spullen/producten die ze nodig waren. Enkelen kochten daar ook haarverf want omgerekend in euro’s kon dat heel goed uit. Kim onder anderen heeft roze haar verf gekocht, en wie zijn wij om er dan niet voor te zorgen dat één van de jongens ook het slachtoffer werd. In dit geval na wat onderhandelingen bood Rohan aan dat hij wel een paar plukjes geverfd wou, niet wetend dat het ook echt roze verf was. Om het nog even leuker te maken zijn er nog een paar jongens die nog even een klein zetje nodig hebben om de wenkbrauwen te verven. Toen het haar klaar was hebben wij de avond afgesloten met nog een paar kaartspellen waaronder: het welbekende pesten en het iets minder bekende shithead. Allebei erg grappig en zeer frustrerend. Na een paar potjes druppelde de tafel steeds wat leger en ging uiteindelijk iedereen lekker op tijd slapen om weer topfit te zijn voor de volgende dag.

2 gedachten over “Dag 2: de kop is er af!

  1. Wat superleuk om dagelijks een kijkje te kunnen nemen in wat jullie dagelijks doen. Zijn we er toch een beetje bij!
    Goed bezig, allemaal!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s