Dag 3: multi-culti

Ook vanochtend was iedereen weer op tijd beneden, nog steeds geen dagprijs kunnen uitdelen. Toen iedereen aan tafel zat ging Hans globaal vertellen over de dag. Na het ontbijt zijn de studenten weer met de bus naar Tichindeal gegaan. Toen de bus eenmaal was vertrokken zijn Hans en ik eerst naar ons kantoor bij Mc Donalds gegaan om deze blog te maken, foto’s te downloaden en de eerste vlog naar jullie te sturen. Daarna zijn we naar Kaufland gegaan om veel boodschappen te doen. Het water kun je hier niet uit de kraan drinken dus elke dag halen wij 60 liter water. Nadat wij de boodschappen hadden gedaan zijn we snel naar het huiswerkverblijf gereden en konden Rachel en ik beginnen met het klaarmaken van de lunch.

Zowel binnen als buiten zijn ze hard aan het werk. De studenten die binnen werken hebben het een stuk relaxter dan degene die buiten aan het werk zijn. Er moet veel gegraven worden en dit gebeurt allemaal met een schep. Het is gemiddeld zo’n 29 graden en de zon schijnt volop. Een extra petje af voor onze buitenploeg die ondanks het warme weer keihard doorwerken! De Roemenen hadden het toilet in het huisje van Trieneke en Joke op de verkeerde hoogte opgehangen. Dit hield in dat Lars de wc kon verwijderen en de gehele wand er af moest halen.

Ook na het bouwoverleg van vandaag was iedereen weer zeer tevreden en gaat het zeker de goede kant op. De groep van dit jaar is wel een bijzondere groep. Er zijn 3 super stoere bouwvrouwen die misschien nog wel harder werken dan de mannen 😊. Onze bouwvrouw Reina, de elektricien Kim en natuurlijk Adriana onze hovenier die buiten aan het werk is. Ook hebben we Yasser uit Irak die multifunctioneel inzetbaar is. De andere topper komt uit Syrië en heet Gijs, dat is niet zijn echte naam maar omdat niemand deze kon uitspreken heeft hij gezegd “Noem me maar Gijs”. Zo hebben we een heel variërende groep die ontzettend goed met elkaar mixt!

’s Avonds hebben we weer een goed verzorgde maaltijd gekregen. Dit keer bij een écht Roemeens restaurant. Iedereen kreeg ook een bakje met groene tomaten en eigenlijk moest iedereen die even proberen. Veel hebben dat ook gedaan en kwamen er al snel achter dat de tomaten hier een beetje anders zijn. Ze zijn namelijk heel erg zuur. Maar nu ze dit hebben geprobeerd kunnen ze in ieder geval zeggen “Ik heb échte Roemeense tomaten gehad.”

Eenmaal terug op de camping werden er dit keer geen kaartspelletjes gedaan. Dat hoefde je ook niet te proberen want er stond wel  een aardig windje. Eigenlijk heeft iedereen de hele avond gewoon ouderwets gezellig met elkaar gepraat en er werden liedjes gezongen. Om 00:00 kwam Hans langs om te melden dat het misschien wel handig kon zijn om even lekker te gaan slapen, en eigenlijk was ook iedereen daar wel aan toe. De bedden werden opgezocht en de lampjes gingen uit.

3 gedachten over “Dag 3: multi-culti

  1. Vanuit Nederland, waar inmiddels de zon zich ook iets meer laat zien, klinkt er een groot applaus voor het harde werk dat jullie verrichten! Leuk om te lezen dat jullie het als groep ook fijn hebben!
    Maak er weer een mooie dag van😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s