Dag 4: Hot hot hot

Nu ik deze blog zo aan het schrijven ben met de wetenschap dat het ook vandaag weer erg heet gaat worden, denk ik ook opeens aan een liedje waar ik dus bovenstaande titel vandaan heb. Voor de oudere lezer dit is een liedje van de Vengaboys die in 2013 opnieuw is uitgebracht en een enorme zomerhit is geworden. Het origineel komt uit de jaren ‘80.

Het was de bedoeling dat gisteren mijn eerste video online zou komen. Helaas is dit om technische redenen niet door gegaan. Vandaag komt de eerste video online en deze kunnen jullie vinden onder het kopje ‘video’ in de menubalk. De video van vandaag is een impressie van het buiten terrein. Ook belangrijk om te weten is dat als je de blog in de mail ontvangt je op de URL moet klikken wil je de foto’s kunnen zien.

Nog steeds is het elke dag ruim 30 graden maar dat weerhoud onze studenten niet van werken. Ze worden dan ook elke dag er op gewezen dat ze voldoende insmeren met zonnebrand en dat er veel water gedronken moet worden. Ondanks de warme temperaturen moet er op het buiten terrein veel gebeuren. De studenten buffelen keihard. Ze nemen af en toe een extra schaduw pauze en drinken heel veel water. In tegenstelling tot de studenten die binnen in het huis aan het werk zijn waar het lekker koel is. Binnen in het huiswerkverblijf gebeurt er ook een hele boel. De badkamers worden geïnstalleerd en het plafond en de muren zitten in de verf. Ook op de eerste etage schiet het enorm hard op. Het dakraam is geplaatst en de dakpannen liggen er op. Ondanks dat er vooraf nogal wat commentaar was op het hekwerk wat gekocht was bleek het uiteindelijk nu, nadat alles geplaatst is, het een prachtig hek is geworden. De keuze om dit hek te plaatsen was voornamelijk bedoeld om het prachtige uitzicht aan de achterzijde te behouden. Aan de voorzijde was het verplicht om een volledige betonnen muur te plaatsen. Dankzij de goede aansturing van Gerry en het harde werken van aantal studenten is, tegen de verwachting in, vandaag het volledige hekwerk klaar. Ook op de eerste etage lopen ze voor op het schema. Een geluk bij een ongeluk is dat wij hierdoor ook al zaterdag kunnen gaan starten met de boktor bestrijding. Dat betekend wel dat wij zaterdag en zondag niet in het huiswerkverblijf kunnen werken.

’s Avonds hebben wij weer heerlijk gegeten, dit keer bij een pizzeria. Frank en Hans hadden tijdens hun voorbereidende week bij deze pizzeria een “werelddeal” kunnen sluiten: nl. twee voor de prijs van één. Voorwaarde was wel dat iedereen dus een ‘pizzamaatje’ moest zoeken. Probeer dat eens voor elkaar te krijgen met de groep zoals deze is samengesteld….!

Na het eten zijn wij terug gegaan naar de camping waar wij nog gezellig met de groep hebben zitten kletsen en yatzee hebben gespeeld. Wat de leiding toch wel heel bijzonder vindt is dat de groep zich keurig houdt aan de spelregels zoals we met elkaar hebben afgesproken. Ze zijn altijd op tijd bij het ontbijt, houden zich goed aan de opdrachten en………….. Hans is erg blij dat het sluitrondje niet om 01:30 hoeft te zijn maar dat iedereen al om 00:00 op bed ligt.

Een gedachte over “Dag 4: Hot hot hot

  1. Hallo Nathalie,
    Bedankt voor de leuke blogs, foto’s en vandaag zelfs een video! Erg leuk. Zo zijn wij hier in Nederland er toch een beetje bij. Ga zo door! En heel veel plezier. Groeten van Jakoba Drijfhout

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s