Dag 5: Dodenherdenking

Zoals jullie weten dat Hans en ik elke ochtend bij de Mc Donalds zitten om de blog de deur uit te sturen. Is dat natuurlijk niet het enige wat wij doen. Elke ochtend moeten er boodschappen worden gedaan en halen we 60 liter water. Dat is behoorlijke kar vol! Als we dan genoeg bier gedronken hebben moeten we snel richting Tichindeal rijden, want anders zijn we niet op tijd met de boodschappen die Rachel nodig heeft voor de lunch. Met 120 op de teller rijden we dan richting de bouwplaats. Waar je, als je naar buiten kijkt, steeds beter het grote contrast kunt zien. Wij rijden weg vanuit de stad waar het vol staat van de Porsches, BMW’s, Audi’s, Mercedes en noem maar op. Maar rijd je de stad uit dan zie je al dat de meesten hun enige vervoersmiddel een paard en wagen is. Dat is een gigantisch verschil.

 

Op de bouwplaats zijn weer grote stappen gezet vandaag! Ondanks dat we eerder gestopt zijn vanwege de dodenherdenking zijn er weer veel meters gemaakt. Als ik zo over de bouwplaats rondloop om de foto’s te schieten en de filmpjes te maken zie je eigenlijk per uur al veel verschil. Op de eerste etage zijn ze kamers aan het maken. Beneden worden de badkamers en de wc’s geïnstalleerd en de kleedhokjes staan er ook al in. Yasser is het beneden netjes aan het afwerken terwijl Lars, Kim en Danny zich ontfermen over de badkamers en de wc’s. Ook buiten schiet het lekker op: de leidingen zijn bijna allemaal gelegd, het hekwerk is klaar en kan geverfd worden.

 

Tijdens 4 mei herdenken wij in Nederland alle slachtoffers die zijn omgekomen tijdens de tweede wereldoorlog. Nou is het de laatste jaren niet alleen voor deze oorlog slachtoffers maar herdenken wij op die dag iedereen. Zo zijn wij ook naar een begraafplaats gegaan waar Roemeense en Duitse soldaten begraven liggen. Hans heeft daar een verhaaltje verteld om iedereen er weer op te wijzen waarom wij dit doen en waarom wij hier nooit mee moeten ophouden. Om 20:00 lokale tijd (toen was het 19:00 in Nederland) zijn wij ook 2 minuten stil geweest. Daarna zijn we met zijn allen de bus weer ingestapt en zijn we terug gereden naar de camping waar Marianne en haar man Manuel van het Hostel in een grote heksenketel goulash soep voor ons gemaakt hadden.

Een gedachte over “Dag 5: Dodenherdenking

  1. Bier in de vroege ochtend? Of bedoel je koffie om vervolgens in actie te kunnen komen?😉

    Ontzettend mooi te horen dat jullie samen stil gestaan hebben bij dodenherdenking.

    Geniet morgen van jullie vrije dag na een week hard werken. Tijd voor bier🍺?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s