Dag 6: Vier de vrijheid!

Het was de bedoeling dat gisteravond de boktor bestreden zou worden. Maar we weten inmiddels hoe de Roemenen werken en waren er ook al niet vanuit gegaan dat dit gedaan zou zijn. Er was al een plan gemaakt dat iedereen buiten zou werken want zodra er met het bestrijdingsmiddel is gespoten kan er twee dagen niet binnen worden gewerkt. Dat zou inhouden dat iedereen buiten aan het werk zou gaan. Gelukkig was er een andere typisch Roemeense oplossing: Addie is samen met zijn schoonvader die middag aan het spuiten gegaan. We hopen dinsdag morgen weer het gebouw in te kunnen.

Op de bouwplaats moest er een oud gebouwtje leeg gehaald worden. Echter stond hier een heel groot horeca aanrecht, maar die woog nog al wat. Met de kracht van Hans, Mark, Danny, Lars, Gijs, Björn, Robin en Jeffrey is deze er uit getild. Ook waren Kevin, Rohan en Edwin druk bezig om kruiwagen vol stenen naar de voorkant van het hekwerk te verplaatsen. Het gat wat ze hebben gemaakt voor de leidingen moest ook weer dicht gemaakt worden. Binnen schiet het alweer goed op met de badkamers en de toiletten. Ook de afwerking ziet er steeds strakker uit!

Om te vieren dat het 5 mei is er aan het eind van de middag bier gehaald bij de lokale supermarkt. Dit doen wij traditioneel in een kruiwagen. Toen de werkdag op de bouw ten einde liep kreeg iedereen een drankje om te proosten op de vrijheid. Ook werd het Wilhelmus gezongen. Hans en ik zijn om 14:00 al weg gegaan om boodschappen te doen voor de barbecue van de avond. Vlees, stokbroden, salade, fris, bier en wat daar allemaal bij komt kijken. Alles ingeladen en doorgereden naar de camping. Even later kwam de groep ook terug met de bus en om 20:00 werd de barbecue aangestoken. Het was een goed verzorgde barbecue met voor iedereen wat. Zo hebben wij veel kip gehaald voor Gijs en Yasser die geen varkensvlees mogen eten, met iedereen wordt rekening gehouden en zo was het weer eens geslaagd. De avond werd weer gezellig afgesloten met spelletjes en morgen kunnen ze lekker uitslapen en genieten van hun rustdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s