Dag 8: Horendol!

Vandaag was Yasser jarig, deze jongeman is 19 jaar geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden. Iedereen heeft goed onthouden dat hij jarig is want helaas alweer geen dagprijs kunnen uitdelen. Met het verhaaltje van Hans gingen we niet klappen maar wapperen, niet zingen maar neuriën. Deze dag stond dan ook een beetje in het teken van Yasser. Voor de video die ik van iedereen individueel maak, die toevallig vandaag ook met Yasser gepland stond, ging ik de vragen in het Nederlands stellen en heeft hij ze beantwoord in het Arabisch voor zijn ouders. Vandaag moest iedereen buiten aan het werk omdat in het gebouw de boktor is bestreden, dat hield in dat niemand naar binnen mocht en iedereen ook buiten aan het werk was. Zo zijn ze bezig geweest met de isolatie en werden er druk bomen gesnoeid. In Roemenië gaat de isolatie namelijk aan de buitenkant van het gebouw. Het was ook spannend of we het droog gingen houden want er was regen voorspeld. Gelukkig hebben we het drooggehouden en begon het pas rond 18:00 te regenen. Als het regent in Roemenië, dan regent het ook.

Nu schrijf ik elke dag over de voortgang op de bouwplaats maar achter de schermen gebeurt ook genoeg! Onze kokkin Rachel zorgt er elke dag weer voor dat de studenten koffie en thee pauze krijgen in de ochtend en in de middag. En verzorgt zij elke dag de lunch! Om een beetje een beeld te krijgen hoe dit in zijn werking gaat staat er een video op de blog waar dit te zien is. Ook zorgt Rachel er elke dag voor dat er voor Yasser en Gijs een apart bordje met eten is omdat zij vanwege het geloof bepaalde dingen niet mogen eten.

Uit ervaring weet de leiding dat ongeveer nu de studenten beetje bij beetje aftakelen. Keelpijntjes komen tevoorschijn, ze worden verkouden, ze zijn moe en noem maar op. De energie en de weerstand nemen af en de smoesjes gaan bovenkomen. Gelukkig weet de leiding dat dit nu ongeveer gaat komen en hebben ook met alles rekening gehouden. Daarom gaan Hans en ik vanaf nu ook elke dag nog eventjes langs de apotheek voor ons bijkomende beroep: apotheker.

Terwijl alle hopmannen en de begeleiding werkoverleg hadden voor de tussentijdse beoordeling die morgen plaats vindt. Leek het wel een beetje of een aantal hun “doet me niks” factor aan hebben gezet want er werden alweer haartjes geverfd! Het feit dat haarverf hier ook maar 3 euro kost werkt dan ook niet zo goed mee. Dit keer gingen Adriana, Hans J en Robin blauw. Maar ook Rohan dacht: dit doe ik gewoon nog een keer! Maar niet alleen blauw hoor, Reina die deze avond kapper aan het spelen was heeft het voor elkaar gekregen om zelfs hartjes op het achterhoofd van Rohan te krijgen. Alle vier lopen rond met prachtig zeemeerminblauw haar.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s