Dag 9: Afscheid nemen bestaat niet!

Deze ochtend was een beetje anders dan de andere ochtenden, vandaag hadden we de laatste dag samen met de vakdocenten Gerrit en Mark. Na anderhalf week wisselen we van vakdocent en zij vertrekken vannacht. Hans heeft tijdens het ontbijt al even bij dit afscheid stil gestaan maar vertelde ook dat onze chauffeur vandaag gewisseld zou gaan worden. Atilla zoals deze chauffeur heet heeft ons goed meegeholpen op de bouw. Hij heeft onder anderen met Gerry het hekwerk geïnstalleerd. In de loop van de ochtend kwam de nieuwe chauffeur aan. Deze man is twee jaar geleden ook onze chauffeur geweest. Daar waar Atilla wel wilde mee helpen blijft deze chauffeur liever in zijn airco loze bus zitten. Deze nieuwe chauffeur heeft wel een voordeel: hij rijdt namelijk sneller dan Atilla deed. En dat betekend dat de reis wel een half uur korter is!

Terwijl iedereen met de bus naar Tichindeal vertrok hebben Hans en ik boodschappen gedaan voor twee dagen. Want morgen moeten wij de twee nieuwe vakdocenten van het vliegveld halen. Liters water, liters melk en veel fruit.

 

Vandaag kon er ook weer binnen gewerkt worden en zijn ze druk bezig geweest met het isoleren van de bovenste verdieping. Terwijl er tegelijk de electro werd geïnstalleerd. Buiten zijn ze bezig geweest met het stucen van het gebouw en werden er druivenplantjes om het hek gebonden. Iedereen heeft optimaal gebruik kunnen maken van de werkzaamheden waarvoor zij leren. Ook maak ik elke dag een korte video waarin ik een interview hou met de studenten, hiervoor interview ik er twee per dag en deze gaat uitgezonden worden op de afzwaaiavond. Vandaag had ik een interview met Kim en Edwin. Kim was boven druk bezig met kroonsteentjes en plugjes en draadjes en snoertjes terwijl Edwin buiten druk bezig was met het stucwerk! We zijn ook bijna toe aan het leggen van de bestrating. Morgen arriveert René Veltman (docent Alfa) die van oorsprong ook stratenmaker is en tevens de SLB’er van Edwin. Dus René krijgt vanaf morgen een assistent.

’s Avonds hadden we tussentijdse beoordelingen zodat iedereen nog een aantal tips mee kon krijgen voor de laatste 1,5 week. We zijn tenslotte al op de helft! Nadat de beoordelingsgesprekjes afgerond waren wilden Gerrit en Mark nog graag afscheid nemen van de gehele groep. Het mag zeker gezegd worden, ook al horen ze het elke dag, dit is een bijzondere groep. Met een klein beetje pijn in hun hartje namen ze afscheid van ons en gaven ze een welgemeende speech.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s