Dag 13: En maar door buffelen!

Het is alweer zaterdag en wat zit er een tempo in! Binnen hangen alle lampen in de grote kamer en is de rest netjes afgewerkt. Daar zijn de technische studenten hard aan het werk om alles te installeren. Want het streven is dat de benedenverdieping volledig gebruikt kan gaan worden.

Buiten zijn ze hard bezig met de bestrating, het terras ligt er in en er is ook al een pad gecreëerd naar het huis van Trineke en Joke. In de middag direct na de lunch hebben Hans en ik gezorgd voor eten voor enkele kinderen in Tichindeal. Broodje chocopasta en snoepjes. Dit omdat wij ieder jaar van Albert Heijn een grote hoeveelheid levensmiddelen krijgen. Deze zijn bestemd voor ons eigen gebruik maar ook om de kinderen in het dorp iets extra te geven. Op de foto is te zien dat er maar drie kinderen zitten, dit is meer omdat wij deze kinderen “model” hebben laten zitten en eigenlijk waren zij de grote bofkonten. Wij hopen, als het weer het toelaat, dat wij nog een grotere groep kinderen kunnen laten eten en snoepen.

 

Omdat het vandaag wellicht nog een van de weinige droge dagen zal zijn hebben we besloten om vanavond te gaan barbecueën. Normaal helpen de camping eigenaren ons maar omdat deze andere dingen te doen hadden hebben wij de organisatie zelf gedaan. Hans, Rachel en ik zijn om 14:00 weg gegaan om boodschappen te doen voor de barbecue. Daar was enige voorbereiding voor nodig.

De groep moest een uurtje langer door werken. Dit omdat het anders niet afkwam en niemand zin had om morgen te werken. Dit deden ze zonder gemopper en hebben gewoon een uur door gebuffeld. Terwijl de rest nog bezig was hebben Rachel en ik de barbecue voorbereid. Salades maken, groentes snijden, tafel dekken en de barbecue aansteken. Toen de bus aan kwam rijden konden ze gelijk aan schuiven want ja, ze hebben hard gewerkt! Na de barbecue kwam Ardi nog langs om gezellig met iedereen zijn zelf gestookte palenka te drinken. Ook al was het zaterdag en zijn ze morgen “vrij” toch lag bijna iedereen voor 00:00 al in zijn bed. Het is opmerkelijk hoe goed iedereen om zijn eigen gezondheid denkt en gewoon verstandig op tijd het bed op zoekt.

I.v.m. de drukke tijdsplanning hebben we vandaag helaas geen video.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s