Dag 14: Eskimo’s

Terwijl de rest een beetje kon uitslapen zaten Hans en ik al vroeg achter onze laptop om jullie op de hoogte te houden met een nieuwe blog. Een aantal was al vroeg beneden en zij hebben buiten een potje voetbal gespeeld. Om 09:30 schoof iedereen aan voor het ontbijt. Om 10:30 zijn we met de bus de bergen in gegaan. We zijn namelijk naar Bâlea Lac geweest. Een berg waar altijd sneeuw ligt en waar ze in de winter ook een hotel en een kerk maken van ijs! Het Bâleameer is een gletsjermeer op 2040 m hoogte. In de zomer kun je naar boven rijden met de auto maar in de winter is dit niet meer mogelijk. Wel kun je er het hele jaar naar toe met een gondel. Ook wij zijn met een gondel naar boven gegaan. Eenmaal boven werden er de nodige sneeuwballen gegooid en de camera’s kwamen uit de zakken voor toeristische kiekjes. Eerst hebben we een goed gevulde soep gegeten en daarna kon iedereen zijn gang gaan. Een deel is met Frank mee gelopen voor een wandeling door het gebied. Maar eerst moest de traditie weer worden voortgezet en zijn er aantal zonder shirt de sneeuw ingedoken. Dit hebben Maurice, Alexander, Danny, Lars, Robin, Rohan, Kim, Reina, Rachel en ik zelf gedaan (de dames hadden wel een bikinitopje aan hoor!).  Wat was het koud maar nu kunnen wij tenminste wel zeggen: ‘ik heb in de sneeuw gedoken’.

Dit was nog niet alles, er waren ook nog eens twee stoere toppers die dachten: ‘ik ga een stukje zwemmen in gletsjerwater’. Rachel en Lars zijn wezen zwemmen in het ijskoude water! Wij wilden hiervan nog de temperatuur meten maar het was zo koud dat de thermometer het niet meer deed. Dat zegt al wel genoeg denk ik?

 

Om 15:30 vertrok de eerste gondel weer naar beneden. Beneden kon iedereen nog even bij de kraampjes kijken om een aantal souvenirs te kopen. Er werden armbandjes en shotglaasjes gekocht en om 17:00 vertrok de bus weer richting de camping. Koud en verkleumd nam iedereen snel plaats in de warme zon die er op de camping scheen. Zouden Hans en ik morgen weer langs de apotheek moeten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s