Dag 15: Begin de dag met een lach!

De ochtend begon met een heerlijk zonnetje en misschien is daardoor nog steeds niemand te laat gekomen. Wéér geen dagprijs kunnen uitdelen.. Gaat dit nog gebeuren de aankomende vier dagen? We shall see.. Omdat het nog droog was en de zon nog lekker scheen zijn ze buiten weer hard aan de gang gegaan. Het schiet enorm hard op met de bestrating. Het wordt ook steeds leuker voor de studenten omdat zij nu de voortgang ook echt zelf kunnen zien. Per uur worden er zoveel meters gemaakt en doordat de zon nog schijnt en doordat zij hun eigen behaalde resultaat zien blijft de motivatie bij de studenten enorm hoog. Ondanks de pijntjes en de loopneusjes gaan ze bikkelhard door. Gisteren hebben ze lekker kunnen relaxen en bijkomen. Dat heeft ze goed gedaan want vanochtend was iedereen er weer klaar voor! Toen Hans en ik Aankwamen in Tichindeal was er een maaltijd gemaakt voor de schoolkinderen in het dorp. Deze kinderen zijn voorzien een goede maaltijd en een snoepje. Op dit moment is er in Tichindeal alleen scholing voor kinderen van groep 1 tot en met groep 4. Vanaf groep 4 krijgen de kinderen geen scholing meer en dat is dan ook de reden dat wij een huiswerkverblijf bouwen. Zo willen ze de kinderen in Tichindeal een kans geven om later een goede baan te krijgen. Op dit moment weten zij niet beter dan dat zij moeten gaan werken op het land en hebben ze totaal geen besef van wat alle mogelijkheden wel niet zijn. Daar maakt Stichting Actie Roemenië zich sterk voor.

Ook binnen gaat het hard, de lampen zijn opgehangen en er is zelfs al ingericht. De stoeltjes en de tafeltjes voor de kinderen zijn schoongemaakt en de opstelling is gemaakt. Het ophangen van de lampen, installeren van de elektriciteit en de badkamers aansluiten is een leuke klus voor onze elektra studenten. Dit is namelijk waar zij ook daadwerkelijk voor leren. Ondanks het om 15:00 begon te regenen en het een stuk kouder werd hebben ze buiten een plan B opgesteld. Partytent boven de bestrating en regenjassen. Hoeveel het regent of hoe koud het ook is, je hoort niemand klagen. We blijven het zeggen: dit is een bijzondere groep. Heerlijk om met zo’n groep het laatste jaar af te sluiten!

Na het eten bij de Grieken zijn we naar de Shopping Mall van Sibiu gegaan. Dit was tevens de laatste keer dat wij langs de winkel gingen dus iedereen heeft een aantal souvenirs en de nodige boodschappen ingeslagen. De avond verliep verder rustig bij de huisjes en het was weer even gezellig als altijd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s