Dag 16: Einde in zicht

In Nederland staan wij stil bij verschillende gebeurtenissen als Pinksteren, Pasen, Hemelvaart etc. Maar vanochtend hebben wij ook stil gestaan bij de Ramadan die morgen begint. Dit houdt in dat Gijs en Yasser niet met ons ontbijten, niet met ons lunchen en niet met ons eten. Zij mogen alleen eten en drinken als de zon onder is. Dit is hen bijgebracht in het geloof en in de opvoeding en dat respecteren wij ook. Daarom gaan wij regelen dat zij als het donker is te eten krijgen. Ook heeft Maurice aangegeven de eerste dag van de ramadan mee te willen doen. Dit is ook weer een kenmerk van onze groep, hoeveel respect er voor elkaar is. Tijdens de Ramadan mogen ze tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten of drinken. De Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam. Één van de redenen dat zij dit doen is om te laten voelen hoe het is om honger te hebben en helpt daarmee begrip krijgen voor diegene die dat al zijn hele leven mee maakt. Dit zou dus principe ook goed aansluiten bij de gedachte waarom wij in Roemenië zijn. Verdere uitleg is nog al veel voor deze blog maar mocht je geïnteresseerd zijn in wat de Ramadan nou precies in houdt? Kijk dan even hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Ramadan.

Er was erg veel regen voorspeld deze week. Gelukkig hebben wij het tot nu toe droog gehouden en is iedereen nog steeds buiten aan het werk. We hopen namelijk dat wij de gehele bestrating nog afkrijgen voor we naar huis gaan. Ook zal ik de donderdag nog een film maken van het gehele eindresultaat zodat er goed te zien is wat er allemaal is gebeurt! Als de dag ten einde loopt zie je een aantal balen omdat ze gewoon door willen werken om het af te krijgen. Er wordt zo hard gewerkt en het blijft gewoon wonderbaarlijk dat er nog steeds zoveel tempo en motivatie in zit.

In de avond hebben de eindbeoordelingen plaats gevonden. Voor het eerst in deze vijf jaar is het laagste cijfer een 7! En zijn er zelfs 10en uitgedeeld! Na de beoordelingen heeft iedereen gezellig bij elkaar gezeten. Hans J en Rohan hebben met ingedeukte blikjes race auto geluiden gecreëerd en er werd een competitie geopend hoeveel trekdrop er in de mond paste. Het was de bedoelingen dat ze er zoveel mogelijk trekdrop in hun mond stopte, er mocht niet op gekauwd worden en alles moest worden doorgeslikt. Ik had er nog nooit van gehoord maar het bleek wel bekend te zijn. En om 00:00 was het volledig rustig op de camping.

2 gedachten over “Dag 16: Einde in zicht

  1. Bedankt voor de leuke blogs!! Wat zijn we fantastisch op de hoogte gehouden van wat er allemaal is gebeurd in Roemenië. Voor morgen een goede reis!!! Groet Jakoba Drijfhout

    Like

  2. Bedankt voor de leuke blogs!! Elke morgen zit ik te wachten op jouw schrijven Nathalie zodra die binnen is, kijken en lezen wat die kanjers weer gemaakt hadden, respect voor de studenten die het daar doen, en uitaard voor de docenten. Ik had het gevoel naar het lezen van jouw blogs dat ik erbij was, en mee deelde in het plezier en respect wat de studenten voor elkaar hebben. Voor morgen een goed reis!!!
    Henk en Joke Mulder

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s