Dag 17: Eten met de Gipsy Hill

Vanochtend is er iemands grote droom uitgekomen die ze al drie weken had. Reina mocht haar macaroni maken voor de groep. Maar niet alleen voor de studenten maar ook voor de bewoners op de Gipsy Hill! Nadat Hans en ik aankwamen met alle boodschappen zijn Reina en Rachel direct begonnen met het maken van de macaroni, er moest gekookt worden voor 100 man! Terwijl zij bezig waren met de macaroni en de lunch ben ik de bouw over gegaan om weer foto’s te maken. Iedereen was nog steeds even hard aan het werk en wat ziet het er mooi uit! Morgen maak ik een video voor jullie van het behaalde eindresultaat! Ze zijn weer druk bezig geweest met de bestrating buiten. Het is natuurlijk ook enorm veel werk om het hele terrein te bestraten. Binnen in het huiswerkverblijf zijn Alexander en Danny bezig geweest met de keuken en heeft Lars zich weer ontfermd over de badkamers. Morgen breekt alweer de laatste dag aan en worden de puntjes op de ‘i’ gezet. Buiten in de zon zijn Gijs en Maurice bezig geweest met de bestrating, dit hebben ze doorgezet terwijl ze bezig zijn met de Ramadan. Nou is dit echt heel bijzonder want tijdens de Ramadan mag je ook niet drinken. En zij waren wel aan het buffelen in de zon vandaag! Wat een toppers.

Om 17:00 kwam de lokale bevolking van Tichindeal bij ons eten. Dit wordt regelmatig voor ze georganiseerd, ze kennen daar op de Gipsy Hill geen stromend water laat staan elektriciteit en warm eten. Vandaag kregen ze allemaal het eten opgediend door Hans J en Reina. Maar Rachel is toch het keukenprinsesje? Nee vandaag heeft Rachel bewezen dat ze van alle markten thuis is en heeft stenen lopen sjouwen op de bouw! Na dat de Roma’s gegeten hadden ontvingen de kinderen nog een cadeautje en een snoepje. Wat een blije kopjes en sprankelende oogjes kwamen tevoorschijn. Na het eten zijn wij de bus ingestapt en hadden we even de tijd om voor de laatste keer te shoppen in Sibiu. Om half 9 gingen we eten en daarna terug naar de camping. Iedereen sprong de bus uit en we moesten rennen naar het winkeltje beneden. Wij hadden namelijk palenka besteld om het thuisfront de Roemeense drank te laten proeven. Maar de winkel sloot om 22:00 en wij kwamen 21:50 de bus uit. Gelukkig wisten ze ervan en heeft iedereen die wilde zijn flesje om thuis aan de familie en/of vrienden te laten proeven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s