Dag 18: De grote Finale

Vandaag breekt de laatste dag van dit project aan. Dit is tevens ook het aller laatste jaar dat wij hier naar toe gaan om te bouwen. 5 jaar lang hebben studenten van Noorderpoort, Alfa-college en Terra MBO hier aan mee gewerkt. Van een grasveld naar een compleet gebouw. Drie weken geleden zijn we in het vliegtuig gestapt hier naar toe, niet wetende wat je zou mee maken. We hebben als groep wel twee keer kennis kunnen maken maar eigenlijk begon je de reis met een groep studenten die je helemaal niet kende. Nou kenden een paar elkaar natuurlijk wel van school, in de klas of in het dorp. Vanaf het moment dat iedereen in de bus zat was het gelijk al wel duidelijk: dit gaat helemaal goed komen.

’s Ochtends hebben wij ons laatste ontbijt gehad in het pension. Er zijn natuurlijk een paar die al vaker zijn mee geweest. Zo geld dat ook voor de begeleiding. Het is wel gek om daar dan afscheid van te nemen. Eenmaal op de bouw werden de laatste dingen afgerond en begonnen ze na de lunch met opruimen van de gebruikte spullen zodat het netjes afgeleverd kon worden. De bestrating is er met een super tempo ingezet zodat dat zo goed als klaar aangeleverd kan worden. De beneden verdieping is klaar voor gebruik en boven gaan de Roemenen zelf verder bouwen onder begeleiding van Trieneke, Joke en Adi. Om 17:00 is Hans naar de lokale supermarkt gelopen om een kruiwagen met bier en fris te halen. Deze afgelopen drie weken werden feestelijk afgesloten. En wat is er nou feestelijker dan een feesthoedje en een toeter? Dat vonden Hans en ik nou ook en hadden daarom voor iedereen een vrolijk feesthoedje en een leuke gekleurde toeter mee genomen! Er werd getoast, gelachen, gezongen en gedanst met de kinderen van het dorp. Om 18:00 vertrok de bus weer richting de camping waar ze beneden in het pension voor de laatste keer gekookt voor ons hadden. Na het eten werden de laatste spulletjes in de koffer gelegd. Een aantal is gaan slapen zodat ze de reis naar huis goed kunnen maken. En een deel is de hele nacht wakker gebleven om spelletjes te spelen, waaronder bierpong. Iedereen gaat zich klaar maken voor de reis naar huis. Maar hierover volgt morgen,

Onder het kopje “video’s” in de menu balk is ook het filmpje te zien van het eind resultaat.

Een gedachte over “Dag 18: De grote Finale

  1. TOPPERS… super resultaat, chapeau!!! Om trots op te zijn!!! Tot snel weerziens allemaal (spijtig van de vertraging, maar een veilig besluit).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s