Dag 19: Geluk bij een ongeluk?

Om 05:00 vertrok de bus vanaf de camping naar het vliegveld. Alles verliep volgens schema en we zaten om 07:00 in het vliegtuig. Rustig steeg het vliegtuig op en we waren klaar om naar huis te gaan. Na ongeveer een kwartier in de lucht te zijn vloog er een vogel in de motor van het vliegtuig, ook was het vliegtuig te zwaar beladen waardoor er werd omgeroepen dat het vliegtuig zou moeten terug keren naar het vliegveld van Sibiu. Niet wetende wat er nou zou gaan gebeuren keerde het vliegtuig terug en zijn we veilig geland. Het vliegtuig waar wij in zaten kon niet meer gebruikt worden en er werd gekeken of er een vliegtuig vanuit Boekarest overgevlogen kon worden zodat iedereen alsnog naar Dortmund kon. Dit was echter niet het geval en de vlucht werd geannuleerd. Wat moeten we nu doen? Een hele boel moest geregeld worden want waar zouden we slapen? Hoe komen we thuis? Omdat wij ook met een grote groep zijn werd dat extra lastig want vliegtickets worden maanden van te voren geregeld dus een vliegtuig vinden die nog plek heeft voor 25 man is best lastig. Ook i.v.m. Pinksteren is het redelijk moeilijk dit te kunnen regelen want er valt veel uit. Na een aantal uren konden wij een hotel krijgen in Timisuara, een grote provinciestad. Deze lag op 5 uur rijden vanaf Sibiu. Ook kunnen wij vliegen vanaf Timisuara naar Frankfurt. We landen dus niet meer in Dortmund maar op Frankfurt. We zijn naar een hotel gegaan en daar kan iedereen nog even genieten van een paar dagen rust. Zo te horen vindt niemand het erg want eigenlijk vond iedereen het wel te leuk om naar huis te gaan. En nu verblijven we ook nog eens twee dagen in een hotel en kunnen we op ons eigen gemakje deze stad gaan verkennen morgen.

Gelukkig is alles goed afgelopen en heeft de piloot het veilige besluit genomen om terug te keren naar Sibiu, iedereen heeft het thuisfront geïnformeerd en zondag gaan we weer naar huis. Maar voor nu eerst lekker de rust nemen in deze prachtige stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s