De afzwaai avond!

Op 5 juni 2018 hebben wij de afzwaai avond gehad, iedereen was aanwezig met zijn/haar vrienden, familie en aanhang. Hans, Frank en Gerry hebben hun ervaringen gedeeld met de groep. Het kon deze avond niet vaak genoeg gezegd worden maar het feit dat dit een geweldige groep was kwam steeds naar boven. De ouders hebben foto’s te zien gekregen van het werkproces, zo kregen zij ook een beeld van hoe veel er gedaan is. Terwijl de studenten een formulier moesten invullen voor Erasmus kreeg de rest van de zaal een film te zien. In deze film had elke student een stukje verteld over hun ervaringen deze drie week. Het waren korte interviews van twee minuten.

Na dat alles was ingevuld en de pauze voorbij was werd een zelfgeschreven liedje van K3 gezongen. De reden van was dat toen onze DJ Lars geheel per ongelijk K3 op zette in de bus alle meiden begonnen mee te zingen. Na dat dat was gebeurt mochten wij de rest van de drie week geen K3 meer horen en zongen we het dus maar zelf. Toen kwam Hans met het idee “waarom doen jullie dit niet op de afzwaai avond?” nou dat deden we haha…

Joke heeft nog een korte presentatie gegeven met recentere foto’s omdat zij er langer is gebleven dan dat wij waren. Er is hard doorgewerkt en het begint er steeds mooier uit te zien. Traditioneel heeft Frank de ‘sleutel’ overgedragen aan Joke & Trieneke.

De docenten die mee zijn geweest: Mark, Gerrit, Sanne & René kregen een welverdiend afscheid want wat hebben wij veel aan hen gehad. Ook alle studenten werden even in het ‘zonnetje’ gezet. De een iets meer dan de ander want over iedereen had Hans wel een leuk verhaal te vertellen. Alle studenten kregen een verjaardagskalender mee en een roos.  Ook heeft iedereen het certificaat ontvangen, dit is het bewijs dat zij in het buitenland gewerkt hebben.

Wat de begeleiding niet wist is dat de studenten zelf ook een idee bedacht hadden. Namelijk de meest charmante foto’s op een mok te laten afdrukken. Nou heb ik rond de drie duizend foto’s gemaakt en zaten daar wel een paar geschikte van elke docent/begeleiding tussen. Ook hebben ze een speciaal biertje ontvangen. Zo kunnen zij ook met veel plezier terug denken aan deze tijd.

Dit is de laatste blog die ik schrijf over dit geweldige project. Het was een super ervaring en dit zal niemand ooit vergeten. Helaas is dit (waarschijnlijk) het laatste jaar dat er gebouwd ging worden aan dit huiswerkverblijf en komt het project tot zijn einde. Mocht het toch nog een jaar door gaan, dan hoop ik misschien wel tot volgend jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s